Tuulivoimaloiden havainnekuva

Tuulivoimaloiden havainnekuva

Imago-ongelma

Tuulivoima alkaa olla kunnille imago-ongelma. Porin Peittoon tuulivoimalan murskaama merikotka valittiin vuoden luontokuvaksi sarjassa luonto ja ihminen (Vuoden luontokuva). Porin Peittoon meluongelmia on riepoteltu lehdissä ja voimayhtiö on lunastanut pahiten kärsineen kiinteistön. Peittoossa tehdyn tutkimuksen mukaan 15% asukkaista luottaa päätöksentekoon ja tuulivoimatoimijaan (Porissa luottamus kateissa). Lopulta Pori päätti ottaa käyttöön kahden kilometrin turvaetäisyyden tuulivoimaloiden ja asutuksen välille.

Siikaisella lapsiperhe on joutunut muuttamaan pois kotoaan ja valittaa tuulivoimaloiden aiheuttamia terveysongelmia (Tuulivoimapakolaiset).

Pyhäjoen Mäkikankaalla tuulivoima-aluetta ei ole uskallettu kevään jälkeen käynnistää. Tuolloin koeajossa kymmenien tonnien painoinen tuulivoimalan lapa paiskautui ympäristöön (Mäkikankaalla tuulivoimalasta katkesi lapa). Kävi ilmi, että näennäisen saksalaisen voimalan lavat olikin valmistanut turkkilainen alihankkija. Haittoja päivittelee myös Pyhäjoen tekninen johtaja: " Tilanne on kiusallinen. Nyt vasta (Mäkikankaan) haitat alkavat valjeta ja päätöksiä on vaikea peruuttaa. Toivoisin, että asia (Parhalahti) kaatuisi maanomistajien vastustukseen." (Tripodien aika: Pyhäjoelta)

Luhangassa voimaloiden haittoja on ruodittu laajasti lehdistössä ja valtiomme verorahat valuvat ulkomaisille pankkitileille kun omistajana on ulkomainen rahasto (Kuka omistaa Luhangan tuulivoima-alueen).

Kalajoella merikotkan kuolinsyyksi varmistui tuulivoimala (Kalajoki-seutu 19.11.2015Merikotkista tutkimustietoa) ja voimala-alue vaikuttaa aika lohduttomalta (Tripodien aika: Visit Kalajoki).

Teollisista tuulivoimaloista alkaa tulla kunnalle imago-ongelma.

Matkailuun ja luontoarvoihin panostavat kunnat ovat hiljattain hylänneet tuulivoimahankkeet (Tuulihankkeet pyllähtelevät). Tutkimusten mukaan ulkomaiset matkailijat suhtautuvat kielteisesti tuulivoimaloihin suomalaisessa maisemassa (Ulkomaiset matkailijat suhtautuvat kielteisesti tuulivoimaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti