Tuulivoimaloiden havainnekuva

Tuulivoimaloiden havainnekuva

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Terrikorven puolesta

Sysmän Terrikorpi on Päijät-Hämeen liiton mukaan harvinainen erämaa-alue. Maakunnan selvityksessä Terrikorpi on määritelty luonnon ydinalueeksi. Kooltaan Terrikorpi vastaa karkeasti Espoon Nuuksion kansallispuistoa eli on noin viisi kertaa Helsingin keskuspuistoa suurempi. Terrikorpea rajaavat puhdasvetiset järvet kaikissa ilmansuunnissa.

Kalvosarjassa Terrikorven puolesta alueen aktiiviset asukkaat ja muut alueesta kiinnostuneet ovat kasanneet tietoa alueesta (PDF: Terrikorven puolesta).

Kuva: Terrikorven luontoa, antimia ja majava


Sysmän Terrikorpi ei ollut alunperin mukana maakuntakaavan tuulivoima alueeksi soveltuvien alueiden joukossa vuonna  2012. Yksityisen yrityksen aktiivisuuden vuoksi Päijät-Hämeen liitto kuitenkin lisäsi aiemmin luonnon ydinalueena pitämänsä Terrikorven tuulivoima-alueiden listalle nimellä Rekolanvuorten hanke. Terrikorven tuulivoima-alueen piiriin jäisi useita arvokkaita kulttuurimaisema-alueita. Hankealueen pinta-ala on Helsingin keskuspuistoa suurempi.

Valokuvia ja videoita rakennetuista tuulivoima-alueista löydät Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen sivuilta (TVKY: Valokuvia ja videoita suomalaisista tuulivoimaloista).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti