Tuulivoimaloiden havainnekuva

Tuulivoimaloiden havainnekuva

torstai 7. tammikuuta 2016

Hyvää uutta vuotta kaikille

Hyvää uutta vuotta kaikille tuulivoimakeskustelua käyneille! Haluan vilpittömästi kiittää kaikkia aktiivisesta keskustelusta vuonna 2015.

Toivottavasti tänä vuonna tuulivoimaan liittyvä keskustelu kehittyy vielä parempaan näkökulmien ymmärtämiseen. Asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta on tärkeää koittaa ymmärtää muiden perustelut.

Tälle sivustolle on pyritty keräämään perusteluita kriittiselle kannalle. Meille ilmoitetut virheet on materiaaleista pyritty korjaamaan. Tuulivoimateollisuus tuottaa vastavuoroisesti omaa markkinointimateriaaliaan valtavilla taloudellisilla resursseilla. Tuulivoimateollisuus on yli sadan miljardin euron suurteollisuus ja sen markkinointimateriaalia Suomessa levittää esimerkiksi STY (STYEnergiauutisetBloomberg).

Tuulivoimaan liittyvä keskustelu liittyy paljolti myös arvoihin. Joskus valokuva kuvaa arvoja rikkaammin kuin sanat. Alla on Ulla Hauserin ottama kuva Sysmän Joutsjärveltä kesäiltana. Antoisaa uutta vuotta 2016 kaikille keskustelijoille.

Kuva: Ulla Hauser: Joutsjärven kesäilta

Matkailuun ja luontoelämyksiin liittyen Pirkka-Pekka Petelius antaa vinkin: ”Luontoon pitää mennä niin kuin kylään” (Suomen luonto). Toisinaan suomalaiset ajattelevat luonnon olevan elämys vain parhaina vuodenaikoina. Satakunnan kansa kuitenkin muistuttaa, että luonto on omanlainen elämys säällä kuin säällä (Satakunnan kansa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti