Tuulivoimaloiden havainnekuva

Tuulivoimaloiden havainnekuva

torstai 30. heinäkuuta 2015

Luonnon yllättävät terveysvaikutukset


Vanhempi tutkija Erja Rappe on tutkinut luonnon vaikutusta terveyteen ja tehnyt mielenkiintoisia havaintoja. Erja toteaa Iltasanomien artikkelissa"Luonnolla on elvyttävä vaikutus. On tutkittu, että luonnon elvyttävät vaikutukset näkyvät muun muassa verenpaineen ja sykkeen laskuna. Lisäksi luonto innostaa liikkumaan. – Voisi jopa ajatella, että ulkoilua turvalliseksi koetussa, viihtyisässä ympäristössä voitaisiin käyttää masennuslääkkeenä."

Samasta aiheesta jatkaa Yleisradio otsikolla "Japanissa lääkäri määrää hoidoksi metsää – Suomessa metsää vasta tuotteistetaan." Jutussa todetaan, että Suomessa luonnollista ihminen-metsä-suhdetta vasta suunnitellaan tuotteeksi. Kuusamossa metsäterapia on tulossa mukaan hyvinvointimatkailuun.

Melko usein tuntuu siltä, että ulkomailta tulevan ihmisen suusta kuulee nopeiten sen, mitä erityistä meillä täällä Suomessa on. Esimerkkinä Yhdysvaltain nyt paikkansa jättävä suurlähettiläs toteaa Suomesta Helsingin Sanomien jutussa "Suomessa opin hiljaisuuden arvon."

Myös Yleisradion toisessa jutussa otsikoidaan "Metsäkylpyä, maisematerapiaa ja hiljaisuutta voisi myydä turisteille." Jutussa yrittäjä ja kartanon emäntä Helena Karppinen toteaa, että leikkimieliset ja hassultakin kuulostavat ideat kuten hiljaisuus ja maisematerapia voivat houkutella keskieurooppalaisia turisteja Suomeen.

Aiemmin kirjoitimme jo Metlan tutkimuksesta, jossa selvitettiin ulkomaalaisien matkailijoiden suhtautumista tuulivoimaloihin suomalaisessa maisemassa. Keskieurooppalaisille tuulivoimalat ovat tuttuja kotiseuduiltaan, mutta suomalaisessa maisemassa ne vähentävät heidän kiinnostustaan vierailla alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti