Tuulivoimaloiden havainnekuva

Tuulivoimaloiden havainnekuva

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Syöttötariffi puolueiden leikkauslistalle

Perussuomalaiset on ensimmäisenä puolueena ottanut tuulivoiman syöttötariffin leikkauslistalleen. Perussuomalaisten Timo Soini kertoo Iltalehden kirjoituksessa 9.3.2015, että tuulivoiman syöttötariffi kuuluu puolueen leikkauslistalle tulevissa vaaleissa.Aihetta käsittelee myös luomuviljelijä ja kunnanvaltuutettu Henna Kupsala Kaleva-lehden blogikirjoituksessaan "Syöttötariffi leikkauslistalle", joka on julkaistu 6.3.2015. Henna kysyy kirjoituksessaan: "Kysymys kuuluu, haluammeko todella tukea tätä huonosti työllistävää sijoitusyhtiöiden loistobisnestä velaksi?" ja jatkaa "käytännössä rannikolla tuulivoima voisi olla kannattavaa ilman syöttötariffiakin. Silti siitä ei olla valmiita luopumaan, miksi?"


Sdp julkisti säästölinjauksensa 20.3.2015. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat otsikolla "Kolmen miljardin euron säästöt heti vaalikauden alussa" Tekstissä todetaan: "Suurin yksittäinen leikkauskohde ovat yritystuet, joita saksitaan Sdp:n mukaan noin 400 miljoonalla eurolla. - - Leikkauksia kohdennettaisiin ensisijaisesti elinkeinotukiin. Leikkaukset kohdistuvat mm. tuulivoimaan"

Kokoomuksen Eija-Riitta Korhola nostaa saman teeman aiheeksi blogikirjoituksessaan "Luulivoimaa", joka on julkaistu 13.3.2015. Kirjoituksessaan Korhola toteaa, että tuulivoiman lisärakentaminen johtaa rajujen yritystukien lisäksi sähkön tuonnin lisääntymiseen, koska säätövoima ei Suomessa riitä.


Kokoomus liittyi pääministerin johdolla tuulivoimatukien leikkaajiin 26.3.2015. Aiheesta kertoo esimerkiksi Helsingin Sanomat 26.3.2015 "Yhtenä esimerkkinä ovat energiatuet ja niistä etenkin tuulivoimatuet, joita nyt maksetaan noin sata miljoonaa euroa." ja Iltasanomat 26.3.2015"Vähennetään tehottomiksi arvioituja yritystukia. Pienennetään energiatukia, esim. tuulivoiman syöttötariffin kustannukset uusien hankkeiden osalta."Muita linkkejä ja koosteita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti